Skip to the main content.
Ja! Ik wil een demo

Wil je op de hoogte blijven over alles wat er speelt? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:

Aan de slag met software voor behoud?

 

ProductenFinaal

 

Demo aanvragen

 

Meepraten over software voor de perfecte employee experience?

Binden en boeien

Ga naar de Sibi Community

2 min read

Hoe is het gesteld met de volwassenheid van jouw HR team?

Hoe is het gesteld met de volwassenheid van jouw HR team?
Hoe is het gesteld met de volwassenheid van jouw HR team?
4:20
Ontdek hoe volwassen jouw HR team is en hoe je dit kunt verbeteren met de juiste software en strategische aanpak.

Om de maturiteit van de HR afdeling te bepalen worden drie pijlers gebruikt:
1. de mate van automatisering en integratie van hr-processen
2. de mate van samenwerking met andere afdelingen
3. de strategische invloed van hr.

 

De mate van automatisering en integratie van HR-processen

bouwSlechts 11% van de HR teams acteren op het hoogste niveau en maken daarmee maximale impact voor hun organisatie. Het is belangrijk om te bepalen hoe volwassen jouw HR team is op het gebied van automatisering en integratie van HR-processen. Op dit niveau zijn HR-afdelingen hoofdzakelijk afhankelijk van handmatige processen en hebben ze een puur ondersteunende functie. Er is nauwelijks samenwerking met andere afdelingen. Het is essentieel om deze processen te automatiseren en te integreren om de volwassenheid van het HR team te vergroten. Door gebruik te maken van software zoals Sibi, die schaalbaar is en Saas (Software as a Service) biedt, kunnen veel zorgprofessionals worden bereikt en kan de impact van het HR team worden vergroot.

 

De mate van samenwerking met andere afdelingen

De mate van samenwerking met andere afdelingen is een belangrijke indicator van de maturiteit van een HR team. Op het incrementele niveau werkt HR nog steeds op zichzelf, maar is het begonnen met het automatiseren van hun processen en rapportages, zij het nog steeds ad hoc. Hun strategische invloed is minimaal. Om volwassener te worden, is het essentieel om samenwerking met andere afdelingen te bevorderen en de communicatie en uitwisseling van informatie te verbeteren. 

Lees in dit blog meer over de samenwerking tussen HR, Communicatie en ICT

De strategische invloed van HR

icvt-uitgelichtDe strategische invloed van HR is een cruciale factor bij het bepalen van de maturiteit van een HR team.

Op het hoogste niveau (doorbraakniveau) zijn HR afdelingen sterk betrokken bij strategische thema's zoals de employee experience, het bepalen van koers in het behoud van medewerkers, maar ook het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit. Om volwassener te worden, is het belangrijk dat HR een leidende rol speelt bij het bepalen van strategische doelen en het nemen van beslissingen die impact hebben op de organisatie als geheel.

 

Verschillende niveaus van HR maturiteit

Er zijn verschillende niveaus van HR maturiteit die kunnen worden gebruikt om de volwassenheid van een HR team te beoordelen:

1. Statisch - 10 procent: HR-afdelingen met hoofdzakelijk handmatige processen en een puur ondersteunende functie. Er is nauwelijks samenwerking met andere afdelingen.

2. Incrementeel - 20 procent: HR werkt nog altijd op zichzelf, maar is begonnen met de automatisering van hun processen en rapportages, al gebeurt dat laatste nog ad hoc. Hun strategische invloed is minimaal.

3. Progressief - 37 procent: de helft van de HR-processen is geautomatiseerd. Het verzamelen van data en het maken van rapportages verloopt steeds efficiënter. Er is zo nu en dan samenwerking met andere afdelingen.

4. Verbeterd - 22 procent: HR-organisaties maken een dynamische verschuiving naar automatisering en cloudoplossingen. In 60 procent van de gevallen speelt HR een leidende rol bij het selecteren van oplossingen voor human capital management, wat duidt op groeiende invloed en besluitvormingscapaciteit.

5. Doorbraak - 11 procent: organisaties op het hoogste volwassenheidsniveau integreren technologie naadloos, geven prioriteit aan cloudoplossingen, werken continu intern samen en zijn sterk betrokken bij strategische thema's zoals de employee experience, strategisch beleid rondom het inzetten op behoud en het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit.

 

Verbeteren met software van Sibi

verfijningonderzoeken,identiteitenberichteninbox
Om de maturiteit van jouw HR team te verbeteren, kan het gebruik van goede software enorm helpen. Software zoals Sibi is schaalbaar omdat het Saas is. Door gebruik te maken van de software van Sibi en de expertise van de Sibi experts, kan jouw HR team volwassener worden. Het biedt mogelijkheden om de employee experience te verbeteren en strategische doelen te bereiken. Door te investeren in de juiste software en een strategische aanpak te volgen, kan jouw HR team een grotere impact maken en bijdragen aan het succes van de organisatie.

 

Meer weten over de bijdrage van software aan de volwassenheid van jouw HR team? 
Neem contact met ons op of plan een demo
Popsicle moments geeft pit aan jouw employee experience!

Popsicle moments geeft pit aan jouw employee experience!

Kabbelt jouw onboarding proces ook maar een beetje voort? De ene na de andere saaie mail uit je personeelsadministratiesysteem, papieren vol onnodige...

Lees verder...
Samenwerking tussen HR, communicatie en ICT in de zorg

Samenwerking tussen HR, communicatie en ICT in de zorg

Het optimaliseren van samenwerking tussen HR, communicatie en ICT is cruciaal om verzuim en uitstroom binnen een organisatie te verminderen. Ontdek...

Lees verder...
Preboarding voor het behoud van medewerkers

5 min read

Preboarding voor het behoud van medewerkers

Wanneer een nieuwe medewerker bij jouw zorgorganisatie komt werken is het feest. Toch? Tegelijk wil je dat de nieuwe collega positief begint aan...

Lees verder...