Skip to the main content.
Ja! Ik wil een demo

Wil je op de hoogte blijven over alles wat er speelt? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:

Aan de slag met software voor behoud?

 

ProductenFinaal

 

Demo aanvragen

 

Meepraten over software voor de perfecte employee experience?

Binden en boeien

Ga naar de Sibi Community

2 min read

Samenwerking tussen HR, communicatie en ICT in de zorg

Samenwerking tussen HR, communicatie en ICT in de zorg
Samenwerking tussen HR, communicatie en ICT in de zorg
3:42

Het optimaliseren van samenwerking tussen HR, communicatie en ICT is cruciaal om verzuim en uitstroom binnen een organisatie te verminderen. Ontdek hoe deze drie afdelingen kunnen samenwerken om een effectieve aanpak te realiseren.

Het belang van samenwerking tussen HR, communicatie en ICT

 

Om verzuim en ongewenste uitstroom tegen te gaan, is het belangrijk dat HR, communicatie en ICT samenwerken. Op dit moment werken ze nog op eilandjes, wat zorgt voor een gebrek aan samenhang en effectieve communicatie. Door nauwer samen te werken, kunnen deze afdelingen gezamenlijk een strategie ontwikkelen om verzuim en uitstroom te verminderen.

Een goed voorbeeld van zo'n samenwerking is het opzetten van een regieteam Employee Experience. Dit team bewaakt de hele employee journey en zorgt voor consistente aandacht en ondersteuning, van het tekenmoment tot de uitdiensttreding. Door gezamenlijk de verantwoordelijkheid te nemen voor de ervaring van medewerkers, kunnen HR, communicatie en ICT samenwerken aan het creëren van een positieve werkomgeving en het voorkomen van verzuim en uitstroom.

Implementatie van een regieteam Employee Experience

 

eerste_plek

Om de samenwerking tussen HR, communicatie en ICT te versterken, kan het opzetten van een regieteam Employee Experience een effectieve aanpak zijn. Dit regieteam bestaat uit vertegenwoordigers van HR, communicatie en ICT, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het bewaken van de employee journey. Zij worden dan Regisseurs van Aandacht! 💛

Het team van regisseurs kan onder andere zorgen voor een betere afstemming van processen en communicatie tussen de verschillende afdelingen. Door regelmatig overleg en samenwerking kunnen knelpunten worden geïdentificeerd en opgelost, waardoor de ervaring van medewerkers wordt verbeterd en verzuim en uitstroom worden verminderd.

 

De rol van ondersteunende software in het verminderen van verzuim en uitstroom

 

aandacht_gevenOndersteunende software speelt een essentiële rol bij het verminderen van verzuim en uitstroom. Het gaat hierbij niet om administratieve software, maar juist om software die verbinding en betrokkenheid kan genereren door het geven van aandacht aan medewerkers.

Met behulp van de juiste software kunnen HR, communicatie en ICT de employee experience verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het bieden van mogelijkheden voor online samenwerking, communicatie en feedback. Door medewerkers te betrekken en te ondersteunen via deze software, kunnen verzuim en uitstroom worden verminderd.

 

 

Sibi: de ideale ondersteuning voor de Employee Experience

 

Sibi is de ideale ondersteuning bij het opzetten van een regieteam Employee Experience. Met Sibi kunnen HR, communicatie en ICT gemakkelijk samenwerken en de employee journey bewaken en op de juiste momenten in de employee journey aandacht 'regisseren'. Sibi biedt mogelijkheden voor het gezamenlijk plannen, organiseren en opvolgen van aandacht, die het team daarmee perfect ondersteund.

Door gebruik te maken van Sibi kunnen op sleutelmomenten aandacht gegeven worden aan zorgprofessionals. De impact van de samenwerking tussen HR, communicatie en ICT wordt verbeterd. Dit zorgt voor een consistente en positieve employee experience, wat resulteert in een vermindering van verzuim en uitstroom.

 

Hoe contact op te nemen voor hulp bij het opzetten van een regieteam Employee Experience

 

GB_overdracht_en_mogelijke_verbeteringenHeeft u hulp nodig bij het opzetten van een regieteam Employee Experience? Of het ondersteunen van dit belangrijke team door goede software oplossingen? Neem dan contact op met ons. Wij kunnen u ondersteunen en adviseren bij de implementatie en optimalisatie van een team dat zich richt op de employee experience.

Samen kunnen we werken aan het verminderen van verzuim en uitstroom binnen uw organisatie, door middel van een effectieve samenwerking tussen HR, communicatie en ICT.

Vraag een gesprek aan door een mailtje te sturen
naar Henk Gootjes - henk@sibi.nl

 

Wij gaan samenwerken met Ecare!

Wij gaan samenwerken met Ecare!

Wij hebben een samenwerking getekend met Ecare, leverancier van het ECD Puur. De kracht van beide softwareproducten wordt ingezet om nog meer...

Lees verder...
Popsicle moments geeft pit aan jouw employee experience!

Popsicle moments geeft pit aan jouw employee experience!

Kabbelt jouw onboarding proces ook maar een beetje voort? De ene na de andere saaie mail uit je personeelsadministratiesysteem, papieren vol onnodige...

Lees verder...
Hoe Sibi naadloos past in de visie van het Quadruple Aim Framework

Hoe Sibi naadloos past in de visie van het Quadruple Aim Framework

Het wereldwijd gebruikte Quadruple Aim Framework is een manier om impact te meten van innovaties in de gezondheidszorg. Dit internationale framework...

Lees verder...