Skip to the main content.
Ja! Ik wil een demo

Wil je op de hoogte blijven over alles wat er speelt? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief:

Meepraten over software voor de perfecte employee experience?

Binden en boeien

Ga naar de Sibi Community

Aan de slag met software voor behoud?

 

ProductenFinaal

 

Demo aanvragen

 

Meepraten over software voor de perfecte employee experience?

Binden en boeien

Ga naar de Sibi Community

- Case Study -

Met Welkom een warm welkom heten

Zorgcentrum St. Franciscus maakte de afgelopen jaren een snelle digitale ontwikkeling door. Dat startte met de HR-processen, gevolgd door een Sociaal intranet. Daarna volgde de onboarding software van Sibi, dit is voor het onboarden van medewerkers.

StFranciscus-visie-1

 

Joleen de Reus is HR-adviseur bij St. Franciscus en drijvende kracht achter alle ontwikkelingen. “Met Welkom voelen nieuwe medewerkers zich al met ons verbonden vóór hun eerste werkdag.”

Joleen de Reus St Franciscus

Praktisch en met aandacht

“Toen ik hier in 2020 kwam, begon ik met het digitaliseren van alle HR-processen en daarna met de inrichting van een sociaal intranet van Sibi voor onze medewerkers als hét digitale startportaal binnen St. Franciscus.

Toen dat op orde was, hebben we nagedacht over hoe we aankomende collega’s een warm welkom kunnen geven. Vanaf november 2021 zetten we Sibi Welkom in, het portaal voor preboarding. En dat werkt heel goed,” vertelt Joleen.

Haar ervaring is dat nieuwe medewerkers in het begin vooral praktische vragen hebben: waar moet ik zijn, wat neem ik mee en hoe zijn zaken geregeld bij St. Franciscus? “Al die informatie staat in Welkom, zodat ze zich kunnen voorbereiden. Ze kunnen alvast kennismaken met collega’s: met korte filmpjes stellen bijvoorbeeld onze bestuurder, teamleiders, digicoaches en stagebegeleiders zich voor.

Zo geven we letterlijk een gezicht aan de organisatie. Die filmpjes zijn mijn favoriete onderdeel in Welkom. Nieuwe medewerkers vinden het leuk dat ze zo op afstand al worden verwelkomd. We zochten naar een manier om onze nieuwe collega’s tijdens deze aanloopperiode aan ons te verbinden en met Sibi Welkom voelen zij zich al snel onderdeel van St. Franciscus.” 

Leer je collegas van St. Franciscus kennen

 

Profileren met Welkom

Buitenstaanders hebben bij een kleinschalig zorgcentrum als St. Franciscus vaak het idee dat ze achterlopen op de grote zorginstellingen als het gaat om digitalisering, nieuwe technologieën en innovaties. Joleen: “Dat beeld klopt niet. Juist doordat we klein zijn, kunnen we snel aan de slag met vernieuwing. We werken voor onze bewoners onder meer met een zorgrobot, automatische medicijndispensers en leefcirkels.

Het portaal Welkom voor preboarding sluit goed aan bij dit soort innovaties en daarmee laten we aan onze toekomstige collega’s zien dat we vooruitstrevend zijn. We maken gebruik van de nieuwe functionaliteiten die Sibi biedt met deskundige ondersteuning door de mensen van Sibi.

Er zijn nog niet veel zorgorganisaties die de preboarding met een online portaal hebben ingericht, dus daarmee profileren we ons als een goede werkgever. Tegelijkertijd is het een oproep aan nieuwe collega’s: het hoort ook bij jouw eigen proces om je voor te bereiden.”

Onze toekomstige collega’s zien dat we vooruitstrevend zijn!
joleen de reus
Joleen de Reus
St. Franciscus

St. Franciscus zorg robot

 

Inzet op vernieuwing en digitalisering

Digitalisering is ‘work in progress’ bij St. Franciscus. Er zijn nog volop plannen, zegt Joleen: “De fase voordat iemand begint, ook wel de preboarding fase, hebben we nu goed op orde. We blijven de komende tijd continue inzetten op verdere ontwikkeling van preboarding.

We kijken ook naar de vervolgstappen als iemand binnen is, dat is de onboarding. Dat is nu nog maatwerk waarbij vooral onze inwerkbegeleiders een belangrijke rol spelen. We denken na over hoe we ook dat kunnen stroomlijnen.

Ook kijken we met aandacht naar de mogelijkheden die Sibi biedt voor offboarding: hoe neem je goed afscheid van vertrekkende medewerkers? De koppeling tussen intranet en Welkom is er al, zodat informatie daartussen automatisch wordt uitgewisseld: een nieuwe medewerker stelt zich voor in Welkom. Op de eerste werkdag staat deze informatie ook in het smoelenboek van ons intranet. De volgende stap is om ook het HR-systeem met Welkom te verbinden, zodat medewerkersgegevens automatisch worden ingelezen. 

De fase voordat iemand begint, ook wel de preboarding fase, hebben we nu goed op orde.
joleen de reus
Joleen de Reus
St. Franciscus

St. Franciscus zorg verlenen

 

Over St. Franciscus

St. Franciscus is een woonzorgcentrum in Gilze (Brabant) en biedt intramurale zorg aan zo’n 75 bewoners in de vorm van individueel wonen en kleinschalig wonen. Daarnaast is er het team van Franciscus Thuis, zij verzorgen de extramurale zorg in de wijken rondom het woonzorgcentrum. Hier  wordt een forse groei verwacht de komende jaren. 

Joleen: “Om ons heen zie je kleinere organisaties opgaan in grote zorgorganisaties. Wij kiezen ervoor om zelfstandig te blijven en alles onder één dak en in eigen beheer te organiseren. Het past bij het dorpse karakter, de gemoedelijkheid en de sterke verbinding die wij met onze omgeving hebben. We merken dat steeds meer mensen juist daarnaar op zoek zijn. Niet alleen bewoners, maar zeker ook nieuwe medewerkers. De inzet van Sibi Welkom voor de preboarding past daar goed bij.”

 

Woonzorgcentrum St Franciscus

Wil je weten wat wij voor jou als HR manager in de zorg kunnen betekenen? Of als recruiter in de zorg? Heb je vragen over preboarding, onboarding of offboarding, of over mogelijkheden voor besparingen door software in de zorg? Neem gerust contact via onderstaande gegevens of kijk bij onze oplossingen

Wij geven aandacht aan bijna 30.000 zorgmedewerkers bij onder andere 

 

IJsselheem Solis DGG Zorggroep Apeldoorn Attent De Wever Manna Pleyade Het zand Vogellanden

Wil je met eigen ogen zien hoe onze software jou kan helpen?

We geven je graag een vrijblijvende demo van 30 minuten waarin we al je vragen beantwoorden.

 

Demo aanvragen   Plan een afspraak